81-årige Laurits tramper pedaler i den gode sags tjeneste

De seneste tre dage har Laurits Tørnæs cyklet 450 km fra Skagen til Varde for at samle penge ind til psykisk sårbare. Søndag eftermiddag nåede han i mål i Varde.

Selvom benene er fra 1936, kan den tidligere amtsborgmester og minister Laurits Tørnæs sagtens lægge sig i front og trække de unge.

Feltet med 120 cykelryttere har lagt 450 kilometer bag sig og nærmer sig målet i Varde. Gennemsnitsalderen på holdet er omkring 55 år – men Laurits Tørnæs er med sine 81 år altså den ældste.

- Når jeg kan køre med, så kan alle køre med. Det gav lidt ømme lårbasser og en lidt brændt bagdel i starten. Men vi er jo pakket godt ind af flotte piger. Så det styrker motivation, siger han til TV SYD. 

Pæne piger er dog ikke den eneste drivkraft. Overskuddet fra løbet går ti, at forbedre livskvaliteten hos psykisk sårbare gennem idræt.

- Sidste år var jeg med til at overrække en check, hvor tårerne bare løb ned ad kinderne på vedkommende. Det er fantastisk, og det rører en. Så kører man gerne 450 km, siger Laurits Tørnæs. 

Den 81-årige krop er slet ikke færdig med at cykle endnu.

- Benene skal ikke hvile sig for længe. Bare lige en hurtig pause, og så på den igen.