Engelsk politi efterforsker kvindemord begået i vestjysk sommerhus

Syd- og Sønderjyllands Politi har i denne uge haft besøg af efterforskere fra Greater Manchester Police i England i en sag om en engelsk kvindes død under en ferie i Danmark i juni 2017. 

Greater Manchester Police i England sigter en  engelsk mand for at have dræbt sin 47-årige kone under en ferie i Danmark tilbage i 2017.

Tirsdag den 6. juni 2017 kl. 14.26 fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om en drukneulykke i et sommerhus på en adresse i Nørre Nebel. 

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforskede sagen som et mistænkeligt dødsfald. Konklusionen på efterforskningen blev i første omgang,  at der var tale om en drukneulykke, og derfor blev sagen henlagt i december 2017.

Dansk politi har i to år, siden 2018, haft kendskab til det engelske politis efterforskning, der er iværksat på baggrund af afgørende nye oplysninger i sagen.  Syd- og Sønderjyllands Politi har således assisteret med forskellige efterforskningsskridt i Danmark.

Afhørt igen

- Under besøget i Danmark i denne uge har de britiske repræsentanter således – i samarbejde med efterforskere fra Central Efterforskning ved Syd- og Sønderjyllands Politi – genafhørt en række personer og gennemgået en række tekniske beviser i sagen. Og samarbejdet mellem engelsk og dansk politi sker i henhold til internationale aftaler om politisamarbejde, oplyser vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Engelsk politi anholdt den 47-årige kvindes jævnaldrende ægtemand i april 2020 og sigtede ham for drab.