Lokal arkitektur er optaget i eksklusiv verdensklasse

To nybyggerier her hos os er på en lille international liste over ny arkitektur, som verden venter på.

Allerede før de er færdige til at man kan gøre sin entre i dem, er hele to kommende bygningsværker her i TV SYDs område kommet i  eksklusivt selskab, som resten af verden venter på. Det oplyser DR på sin hjemmeside.

De fremtidige Lego House i Billund og Tirpitzudstillingen i Blåvand er begge på en verdensliste over de blot 13 mest imødesete arkitekturkreationer i 2017.

Listen er skabt af den amerikanske tv-station CNN, og kan ses her Lego House er billede nr. 6-7, Tirpitz er billede nr. 20-21. 

Lego House i Billund.
Lego House i Billund.
Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Lego House betegnes som et forbavsende vidunder med sit design, som bygger på tankegangen bag legoklodsen, mens Tirpitzudstillingen i Blåvand, som i virkeligheden bliver et oplevelsescenter, bl.a. fremhæves for at integrere sig ind i det omgivende klitlandskab med den kolossale tyske Tirpitz-bunker fra 2. verdenskrig, og at det, trods sit store format, har et luftigt udtryk som, set fra oven, ligner et åbent hjerte. Begge byggerier er skabt hos Bjarke Ingels Group, BIG.

quote

Det er da fuldstændig fantastisk

Claus Jensen, direktør, Varde Museum

Lego House skulle oprindeligt åbne i 2016, nu annonceres det klar til efteråret. Læs mere her, og hør her, hvad direktør Thomas Vilstrup siger til, at Lego House er på den internationale liste. 

Direktør Thomas Vilstrup fortæller om hvor vildt det er at komme på den fine liste.

Tirpitz oplevelsescentret i Blåvand åbner efter planen til sommer. Læs mere her, og hør direktør Claus Jensen her: 

Direktør Claus Jensen: - Det er da fantastisk.