Ny brugs indviet i Tistrup: Brugsen sparede selv op

Dagli'Brugsen i Tistrup kunne lørdag åbne deres nye større lokaler, men kun fordi de selv fandt pengene. Kreditforeningerne sagde nej.

Den røde løber var lørdag rullet frem, da Dagli'Brugsen i Tistrup kunne åbne dørene op og byde byens borgere velkommen til en ny, større butik.

- Det er en helt fantastisk dag. Det er en dag, som vi har set så meget frem til. Vi har arbejdet dag og nat, og i dag er forløsningen på uger, måneders og års forberedelse, siger Ronnie Josefsen, der er brugsuddeler i Tistrup.

Og i Tistrup er der stor begejstring over den nye brugs.

- Vi har brug for, at der er nogen, der er aktive. Sådan et lille samfund falder fra hinanden, hvis ikke der er nogen, der virkelig tager initiativ, roser Else Bøje Plauburg, der bor i Tistrup.

Hør Ronnie Josefsen forklare, hvorfor brugsen i Tistrup ikke kunne ikke låne penge af kreditforeningerne.

Dagli'Brugsen i Tistrup er en solid forretning. Så solid, at de selv har sparet flere millioner sammen til ombygningen. Resten af de 7,5 millioner, som den nye forretning har kostet, har de lånt hos Coop. Og det er heldigt, for ellers var forretningen ikke blevet til noget, da hele tre kreditforeninger sagde nej.

- Vi ligger jo i en del af Danmark, hvor det er utroligt svært at låne penge. Det har været en kamp for os at rejse pengene, men heldigvis er det lykkedes at rejse pengene i egne rækker, fortæller Ronnie Josefsen til TV SYD.

I vækstpakken ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, som regeringen præsenterede i november, skriver regeringen, at der skal være bedre mulighed for finansiering af boliger, men ifølge Landdistrikternes Fællesråd har man glemt finansieringen for erhvervsvirksomheder i vækstpakken, så eksempelvis brugsen i Tistrup kunne låne penge af kreditforeningen. Hør Landdistrikternes Fællesråds kritik i TV SYD klokken 19.30.