Politiet var i vild biljagt på Fakta-tyve på tværs af Jylland

Patruljer fra tre politikredse jagtede natten til fredag en bil med en flok formodede Fakta-tyve tværs over Jylland og et stykke på Fyn.

Fra klokken 01.52 og frem til klokken 03.03 natten til fredag modtog politiet alarmer fra fire vestjyske Fakta-butikker om, at der var indbrud i gang. Indbruddene begyndte i Skjern og fortsatte til Nørre Nebel, Varde og Holsted.

Det første indbrud fandt sted mod Fakta i Skjern, der ligger i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Her fik politiet anmeldelsen om indbrud klokken 01.52. 

- Vi har video fra Skjern-forretningens overvågning, der viser flere personer, der brækker ind gennem Fakta-butikkens indgangsdør, oplyser vagtchef Lars Even, Midt- og Vestjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Forretningens paysafe-bokse i kasselinien blev brudt op og tømt for byttepenge i form af mønter. Paysafe-boksene findes i en række Fakta-butikker og håndterer kundernes betaling og byttepenge for at beskytte mod røverier i butikkernes åbningstid.. 

quote

Flugtbilen øgede dog farten og slap fri et sted på den fynske motorvej, da politiets biler ikke længere kunne følge med.

Nikolaj Hølmkjær, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

Næste indbrud gik ud over Fakta i Nørre Nebel, hvor alarmen gik klokken 02.17. Her blev butikkens indgangsdør brudt op. Dernæst blev kursen sat mod Fakta på Nordre Boulevard i Varde, hvor de brød ind og brækkede forretningens paysafe-boks op.  

I Varde blev tyveri-alarmen aktiveret klokken 02.35 - og klokken 03.03 var de på spil i Fakta-butikken i Holsted, hvor paysafe-boksen også blev brudt op. 

Kort efter fik patruljer fra Syd- og Sønderjyllands Politi kontakt til en stor sort personbil tæt på Fakta i Vejen.

- Den sorte personbil tog flugten og søgte mod motorvejen, hvor vi forfulgte den i meget høj fart mod øst. Vi alarmerede Sydøstjyllands politi, som også satte biler ind og overtog forfølgelsen med kurs mod Lillebæltsbroen. På den anden side bæltet var Fyns Politi klar og fortsatte biljagten. Flugtbilen øgede dog farten og slap fri et sted på den fynske motorvej, da politiets biler ikke kunne følge med, oplyser vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.