Modeltog på skinner: - Det er et fantastisk fællesskab

Modelbyggere fra Danmark, Sverige og Tjekket er samlet i Børkop i weekenden for at afholde træf.

Modeltog i metervis fylder Englysthallen i Børkop i weekenden. Her mødes ligesindede modeltogs-entusiaster fra hele Danmark, Sverige og Tjekkiet til træf for at bygge baner og netværke. 

Peter Møller er formand for N-Modulvest, der er en af Danmarks større modeljernbaneklubber, og så er det ham, der har været med til at tage initiativ til træffet.

- I hallen er omkring 130 meter skinner, som modeltogene kan køre på, og det er jo de færreste, der har det derhjemme. Så folk kan virkelig få en oplevelse her, siger formanden. 

Corona spændte ben

Klubben nåede at afholde træf lige før covid-19 brød ud i 2020, men i 2021 måtte arrangørerne desværre aflyse træffet grundet pandemien. 

- Vi var meget i tvivl, om vi kunne afholde træffet med publikum i år, men nu hvor samfundet er blevet åbnet op igen, ville vi give den gas og vise publikum den fede modeltogsverden, siger Peter Møller. 

Stort netværk 

Til arrangementet deltager modeltogsentusiaster fra både Danmark, Sverige og Tjekkiet. Det er formanden stolt og glad for, for det giver muligheder. 

- Vi får jo nogle venner i andre lande, og det er fedt, for så kan vi køre i deres hjemlande. Det er så fedt at kunne dele interessen med andre ligesindede, siger Peter Møller. 

N-Modulvest-klubben blev stiftet for seks år siden, og ifølge formanden er der langt op til det niveau, de svenske modelbyggere præsterer. 

Glade modeltogs-entusiaster ser på de flotte baner.
Glade modeltogs-entusiaster ser på de flotte baner.
Foto: Frank Bisgaard Winther

Alle kan være med

Hvis man selv har fået lyst til at prøve kræfter med at bygge med modeltog eller være med i klubben N-Modulvest, kræver det blot et digitalt tog, og hvis det ikke er digitalt, hjælper klubben gerne med at digitalisere ved første mødegang.

- Vi har ikke noget optagelseskrav i klubben. Nogle er med mange gange, og nogle lidt sjældnere. Vi har et klublokale i Vejle, hvor vi mødes og hjælper hinanden, siger formanden. 

Hvis du har hang til de små tog, så kan du opleve alle herlighederne søndag, hvor der er gratis indgang fra klokken 10-14.