Regionen sætter mundbind for millioner til salg

Region Syddanmark vil forsøge at sælge 484 paller værnemidler, som er tilovers efter coronapandemien.

Onsdag besluttede politikerne i Region Syddanmark, at de vil forsøge at sælge værnemidler som engangshandsker, visirer, mundbind, masker og heldragter.

484 paller af ubrugte værnemidler til en samlet værdi på 34.619.475 kroner er tilovers efter coronapandemien. Et enstemmigt regionsråd stod bag planen for de ubrugte værnemidler, som blev indkøbt under pandemien.

- Vi havde en fornuftig drøftelse, og der var enighed om først og fremmest at sælge dem. Derudover vil vi donere dele af dem og også genanvende dem for at udnytte råstoffer på en fornuftig måde. Resten må sendes på forbrændingen, siger regionsformand Bo Libergren (V) onsdag aften.

Annoncer på vej

Region Syddanmark indrykker nu annoncer forskellige steder i håbet om at tiltrække interesserede købere, som har nogle ideer til, hvad værnemidlerne kan bruges til.

- Der er tre store fraktioner: Kitler, visirer og mundbind. Det er svært at gennemskue, om nogen kan bruge dem. Mundbindene kan godt bruges af håndværkere, der måske kan aftage nogle, siger Bo Libergren.

Hvor meget, salget kan indbringe, er uvist. Men regionsformanden har ikke store forventninger til beløbet.

- Jeg tror ikke, at vi får mange penge ind, men det ville være ærgerligt at smide det hele ud, mener han.