TV der bevæger dig

Thulesen skal redde et mandat

Dansk Folkeparti vil bruge Kristian Thulesen Dahl til stemme-sluger i Syd og Sønderjylland. Nu stiller han op i Vejle Nord, som hænger i en tynd tråd.

02:23

Kristian Thulesen Dahl til pressemøde på Christiansborg

1 af 2

Kristian Thulesen Dahl er en populær mand, som har klaret sig godt i sin valgkreds på Fyn. Nu skal han sikre partiets fjerde mandat i Syd og Sønderjylland, og de seneste meningsmålinger har peget på Vejle Nord som den kreds, partiet er ved at miste.

Mere kontrol

I aften er Kristian Thulesen Dahl til møde i sin nye kreds. Han kom i eftermiddag fra København, hvor Dansk Folkeparti præsenterede sin plan for flygtninger og indvandrere. Flere stramninger. Asyl-centrerne skal lukkes. Mere grænsekontrol.

Der bliver en del rejseri, siger han. Han nærmest pendler mellem København og Jylland for at være med så mange steder som muligt.

Masser af stemmer

Poul-Erik thomsen, den politiske redaktør på JyskeVestysten, er ikke i tvivl om, at Kristian Thulesen Dahl kan skrabe en masse personlige stemmer sammen. Han er en respekteret politiker, som har tegnet sig for næsten 20.000 personlige stemmer, og hvis han får dem igen i Vejle Nord, er det fjerde mandat hjemme i Syd og Sønderjylland.

Mandatet er vigtigt, siger Kristian Thulesen Dahl. Men han siger, det også er vigtigt, at han nu stiller op i en kreds lige i nærheden af, hvor han bor.