Vejle har fået 100 elektriske løbehjul

Løbehjul blev introduceret i Vejle i dag. Kommunen satser på, at løbehjulene kan få flere til at bruge bus og tog.

Der er elektriske løbehjul i 25 større byer i Europa. Nu findes de også i Vejle.

Fra i dag kan man leje et løbehjul fra det svenske firma VOI, som har placeret 100 løbehjul på centrale steder i kommunen. Det sker i samarbejde med Vejle Kommune.

quote

Det kan gøre det mere attraktivt at tage bussen eller toget

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for Teknisk Udvalg i Vejle

- Vi vil gerne prøve nye transportformer af. Det kan gøre det mere attraktivt at tage bussen eller toget, fordi man kan tage løbehjulet resten af vejen, siger Gerda Haastrup Jørgensen (V), som er formand for Teknisk Udvalg. 

Hun mener også, løbehjulene kan bruges af bilister.

- Det kan være et supplement, hvis man parkerer et stykke fra sin arbejdsplads - og så tager løbehjulet det sidste stykke ind til byen, siger Gerda Haastrup Jørgensen. 

Testes i ét år

Gennem VOI's app kan løbehjulene findes og lejes fra centrale holdepladser (hubs) i byen, blandt andet ved banegården og ved en række busstoppesteder.

Vejle er den fjerde by i Danmark, der lancerer el-løbehjul. De er til disposition fra i dag og et år frem, hvor kommunen så beslutter, om forsøget skal gøres permanent.

Ligesom cykler

Man kan køre cirka 30 kilometer på en opladning. 

Der gælder de samme regler for el-løbehjul som for cykler. Løbehjulene skal køre på cykelstierne, ikke på fortove, fodgængerovergange eller i gågaden.

El-løbehjulene kan køre op til 20 kilometer i timen. Det anbefales at bruge cykelhjelm, når man kører på el-løbehjul.