Vejlenser vandt en Robert og har optaget verdens største tv-serie

Filmfotografen og Robert-vinderen Nadim Carlsen fra Vejle bevæger sig lige nu inden for den absolutte superliga på film- og seriescenen, hvor han til marts er aktuel med serien 'The Last of Us'.

Han har sine styrker bag kameraet. 

Men lørdag var fotograf Nadim Carlsen foran linsen under årets uddeling af Robertstatuetterne. Her vandt vejlenseren prisen som årets fotograf for sit arbejde med filmen 'Holy Spider'. Prisen kom som en overraskelse for ham. 

- Man regner jo aldrig med, at man vinder. Den her gang havde jeg det virkelig sådan, at der var en af de andre, som kunne vinde. Så jeg blev meget overrasket og glad, fortæller den vindende fotograf.

Nadim Carlsen skulle derfor op på scenen og takke for prisen. Det var aftenens første takketale.

- Der var både en blanding og frygt af at skulle stille sig op foran hele filmbranchen i spotlyset. Jeg lagde nok også et forventningspres på mig selv, da jeg var den første, der skulle op. Men det er jo ikke hver dag, man får den mulighed, så det var også fedt at gøre, for det er et projekt, som har fyldt meget i mit liv, siger han.

Fra Vejle til Hollywood

For den 39-årige fotograf kom drømmen om en karriere som filmfotograf lidt som en tilfældighed. Efter tre år på gymnasiet i Vejle flyttede han til København for at læse film- og medievidenskab på opfordring fra sin søster. Det var her, karrieremålet om at arbejde med levende billeder blev sat.

Filmen 'Holy Spider' løb med hele 11 statuetter ved lørdagens show på Tivoli Hotel & Congress Center i København. Herunder to af de største priser, 'Årets spillefilm' og 'Årets instruktør'. 

Instruktørprisen blev overrakt til dansk-iranske Ali Abbasi. Instruktøren er udover en kollega også en af Nadim Carlsens gode venner.

De lærte hinanden at kende på filmskolen, som Nadim Carlsen blev færdiguddannet fra i 2011.

Nadim Carlsen sammen med sin ven og kollega Ali Abbasi.
Nadim Carlsen til højre sammen med sin ven og kollega Ali Abbasi til venstre.
Foto: Peter Hjorth

Deres samarbejde har udover den nuværende succes med 'Årets Film' i Danmark også ført dem til den helt store liga for film og serier.

Videospillet 'The Last Of Us' havde i januar premiere som tv-serie. Serien er produceret af HBO og er på ni afsnit. Ifølge film- og seriedatabasen iMDb er serien lige nu den mest populære i verdenen. De to sidste afsnit er med makkerparret i fotograf- og instruktørstolen.

'Holy Spider' blev optaget i Jordan med en produktion på mellem 30 og 40 mand. For Nadim Carlsen var rykket til Canada, hvor optagelserne til 'The Last Of Us' foregik, dermed en stor omvæltning. Her var der på settet mere end 100 personer. Dertil var det en kæmpe oplevelse at være en del af så stor en produktion, hvor Nadim Carlsen havde følelsen af, at alt kunne lade sig gøre.

Nadim Carlsen under optagelserne i Jordan på Holy Spider.
Nadim Carlsen ses i midten af billedet under optagelserne i Jordan på Holy Spider.
Foto: Privatfoto

- I Jordan havde vi aldrig kontrol over gaden. Kun i sjældne tilfælde kunne vi spærre gaden af. Men når man laver 'The Last Of Us, så blev en motorvej lukket ned i flere dage, fortæller han og fortsætter:

- Når vi skulle optage en scene med to, der sidder på en bænk, så kom der otte store lastbiler fyldt med udstyr. Det var så stort, at man byggede nærmest en festival, hver gang vi filmede, siger han.

Nadim Carlsens arbejde på de to sidste afsnit kan ses på HBO 5. og 12. marts.