TV der bevæger dig

4. maj kollegier får 10 år mere med fortrinsret

4. maj kollegierne i Tønder, Aabenraa, Horsens og Esbjerg har fået dispensation i yderligere 10 år til at give fortrinsret til de efterkommere af frihedskæmpere, der søger en studiebolig.

4. Maj Kollegiet i Tønder. Kilde: 4. Maj Kollegiernes hjemmeside.

Landets 4. maj kollegier kan fejre befrielsen med en ny dispensation fra boligminister Carsten Hansen (S), der sammen med Venstre er enig om at forlænge kollegiernes særlige vilkår.

Dermed kan kollegierne fortsat give fortrinsret i de særlige tilfælde, hvor en efterkommer af en frihedskæmper søger en studiebolig.

- Det er vigtigt, at vi husker og skønner på dem, der kæmpede for Danmark. Derfor sætter vi lys i vinduet den 4. maj, men med 4. maj kollegierne har vi noget, der hele året minder os om frihedskæmperne indsats. Det vil jeg gerne værne om, siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Der findes i alt ni kollegier i hele landet. Kollegiernes opgave var oprindeligt blandt andet at skabe gode studievilkår for unge, der som børn af modstandsfolk havde vanskelige kår under krigen. Kollegierne tjener desuden som mindesmærker for modstandskampen. Boligministeriets dispensation omfatter alle ni kollegier.

Mest sete på tvsyd.dk