Beredskabet skal til eksamen i Tinglev

Beredskabsstyrelsens USAR-hold skal fredag til den såkaldte FN-eksamen. Består de, kan holdet blive sendt ud til internationale missioner som eksempelvis jordskælv.

Eksplosioner, jordskælv og bygninger, der styrter sammen.

Det er, hvad Beredskabsstyrelsens USAR-hold, det såkaldte Urban Search and Rescue-hold, fortsat kan hjælpe med, hvis de fredag består FN-eksamen i Tinglev igen. Sker det, så kan holdet fortsætte med at agere eftersøgnings- og redningshold efter FNs standarder.

Eksamen er fredag, og den består af en katastrofeøvelse ved beredskabsstyrelsens Tekniske Skole i Tinglev. Her skal holdet eksempelvis bryde igennem armerede betonstrukturer for at finde og redde overlevende. Eksperter fra en række europæiske lande overværer øvelsen.

Det er dog ikke kun internationalt, at USAR-holdet kan hjælpe. De kan også indgå i den daglige opgaveløsning i Danmark, når kommuner, politiet eller andre har brug for hjælp. Det kan eksempelvis være til at afstive bygninger, der er ved at styrte sammen efter brande, påkørsler, storme eller voldsomme snestorme, og så kan de hjælpe ved alle former for eftersøgning og redning af tilskadekomne.

Beredskabsstyrelsens USAR-hold