Else og Yvonne og en masse andre drives af frivilligt arbejde - nu har de lavet en park

Da den gamle skole var revet ned i Padborg, stod en gruppe frivillige klar med kræfter og ideer til at lave en park med både disk-golf, fodbold og frugtlund.

Sidste efterår blev det muligt at spille discgolf her i Padborg.

- Kan du huske, da vi er ordnet alle de træer dernede? og hold nu op, det var et stort arbejde, minder Yvonne Jespersen Else Schroll om.

De to går en tur i den helt nye park, de sammen med medlemmer fra lokalforeningen Frøslev-Padborg har været med til at lave.

Ninna Schrum, Yvonne Jespersen og Else Schroll spadserer i den nye frugtlund.
Ninna Schrum, Yvonne Jespersen og Else Schroll spadserer rundt i den nye frugtlund.
Foto: Helle Eriksen, TV SYD

- Jeg synes jo, at hvis man ville have noget til at ske, så bliver man nødt til at gå forrest, fortæller formand i foreningen, Ninna Schrum.

Og der skal ske noget, mener de entreprenante kvinder.

Ninna Schrum, formand, Lokalforeningen, Frøslev-Padborg
Ninna Schrum, formand, Lokalforeningen, Frøslev-Padborg har kontaktet stort alle de handlende i området for at få en økonomisk hånd til den nye park.
Foto: Helle Eriksen, TV SYD

- Vi vil gerne have, at folk de ville bo her i Vores område. Så hvis alle gerne vil være lidt med, så kan der ske en masse, fortæller Ninna Schrum.

Knofedt og en økonomisk håndsrækning

Arbejdet har krævet både penge og mandetimer, men ret hurtigt mærkede de opbakning fra lokalområdet.

- Altså, vores disc golfbane er finansieret af lokale virksomheder, som har sponsoreret lige fra 10.000 kroner til 500 kroner, fortæller formanden.

Og folk og de handlende har været mere end velvillige til at at donere penge.

- Jeg har ikke fået mange afvisninger. Nogle har jeg skulle ringe til flere gange, og andre sagde ja med det samme. Måske fordi de ved, jeg ringer igen, griner Ninna Schrum.

Den nye park indeholder både disk-golf, fodbold og frugtlund.
Den nye park indeholder både disk-golf, fodbold og frugtlund.
Foto: Helle Eriksen, TV SYD

Sank Hansfest med 350 deltagere

Parken med de mange frugttræer og udfoldelsesmuligheder er hurtigt blevet et samlingspunkt for både børn og voksne i Padborg.

- Vi er begyndt at holde Sankt Hans på pladsen, og da vi holdt det første gang sidste år, var vi 300 mennesker. I år var vi oppe på 350 deltagere. Det, synes vi, er fantastisk.

De frivillige har knoklet for at få baner og frugtlund færdige. Og det har været arbejdet værd, forlyder det.

- Jeg synes, det er så dejligt at se, når folk får noget ud af, at der bliver gjort nogle ting. Førhen var det en sportsklub, og nu er det det her, og jeg kan se alle de glade mennesker, der kommer, når der bliver holdt nogle arrangementer, og det bliver jeg også glad i låget af, Else Schroll.

Parken bliver den 1. oktober et år gammel.
Parken bliver den 1. oktober et år gammel.
Foto: Helle Eriksen, TV SYD

- Der er sådan et godt sammenhold. Det er primært det, jeg gør det for, fordi vi har det rigtig hyggeligt sammen, mener Yvonne Jespersen, der er kassér i lokalforeningen.

I oktober kan parken fejre et års jubilæum. og de frivillige er ikke i tvivl om, hvad der havde været på den gamle skolegrund, hvis ikke det havde været for dem.

- Ingenting. Måske havde det været en græsmark med for højt græs, men ellers intet, lyder det fra Yvonne Jespersen.