TV der bevæger dig

Eva Kjer får comeback som minister

Eva Kjer Hansen bliver igen minister.

00:39

Eva Kjer var glad for at være tilbage på ministerholdet. Video: TV 2 News

00:14

Video: TV2 NEWS

1 af 2

Læs også Løkkes overraskelse: Sønderjysk millionær får ministerpost

Eva Kjer Hansen bliver igen minister. Hun udnævnes til minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde. 

Den store overraskelse blandt de nye ministre er millionæren, iværksætteren og medlem af regeringens disruptionråd Tommy Ahlers, 42 år, der er opvokset i Agerskov, som ny uddannelses- og forskningsminister. 

Venstres hidtidige politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen bliver miljø- og fødevareminister. Det oplyser Statsministeret.

Statsministeren præsenterede onsdag formiddag de nye ministre for dronningen på Amalienborg.

Eva Kjer Hansen, 53 år, var senest miljø- og fødevareminister til hun den 29. februar 2016 blev afløst af Esben Lunde Larsen, efter at hun var kommet i strid modvind og ikke længere havde opbakning fra De konservative.

Læs også Politisk kommentator: Eva Kjer kommer tilbage

Klik her, og læs TV SYDs tema fra 2016, hvor Eva Kjer var i modvind og valgte at gå af som minister. 

 Den seneste regeringsomdannelse den 28. november 2016 rummede fem ministre med tilknytning til Syd- og Sønderjylland, nemlig Anders Samuelsen, (LA), født og bosat i Horsens, Troels Lund Poulsen, (V), opvokset i Lindved og valgt i Hedensted siden 2001, Mette Bock, (LA), valgt i Sydjyllands Storkreds og bosat i Horsens, Ulla Tørnæs, (V), født og opstillet i Esbjerg og Ellen Trane Nørby, (V), bosat i Sønderborg og valgt i Sydjyllands Storkreds.

Efter omdannelsen er der nu syv ministre med tilknytning til TV SYDs sendeområde. 

00:14

Lars Løkke Rasmussens ord om Eva Kjer Hansen ved udnævnelsen. Foto: TV2 NEWS

Luk video

Den store overraskelse blandt de nye ministre er Tommy Ahlers, der er opvokset i Agerskov. Han står her længst til venstre sammen statsministeren og de to øvrige nyudnævnte ministre.  Foto: TV 2 News