Minister: Det tyske mindretal skal gøre danske børn bedre til at tale tysk

Gode tyske sprogkundskaber er vigtige. Undervisningsministeriet har nu åbnet en pulje på 3,5 millioner kroner, der bl.a. skal bruges til at få det tyske mindretal inddraget i at gøre danske børn og unge bedre til tysk.

quote

-Det er noget, som vi har arbejdet på længe. Vi vil gerne bidrage til at gøre danske børn bedre til tysk.

Hinrich Jürgensen, formand for det tyske mindretals organisation Bund Deutscher Nordschleswiger

Det tyske mindretals daglige brug af det tyske sprog er en styrke, som undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) gerne vil anvende til at gøre danske børn og unge bedre til at tale og forstå tysk.

Derfor indgår det som et element i en ny pulje på 3,5 millioner kroner, som Undervisningsministeriet torsdag præsenterer. 

Gennem puljen kan der søges om midler til tre formål:

  1. Konkrete udvekslingsforløb for danske og tyske elever og lærere i fagene tysk, historie og samfundsfag
  2. Brobygningsaktiviteter og samarbejde mellem folkeskoler og ungdomsuddannelser i Danmark
  3. Bedre udnyttelse af det tyske mindretals sproglige og kulturelle kompetencer

- En god sproglig og kulturel ballast er forudsætningen for at pleje og udvikle vores gode forhold til Tyskland. Jeg håber, at puljen kan bidrage til at styrke danske unges sproglige og kulturelle kompetencer og medvirke til, at flere får øjnene op for de mange muligheder, det giver at kunne tale tysk, siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Det tyske mindretal er klar

Hinrich Jürgensen, formand for det tyske mindretals organisation Bund Deutscher Nordschleswiger, glæder sig over undervisningsministerens initiativ.

Hinrich Jürgensen, formand for det tyske mindretals organisation Bund Deutscher Nordschleswiger, glæder sig over undervisningsministerens initiativ.

 - Det er noget, som vi har arbejdet på længe. Vi vil gerne bidrage til at gøre danske børn bedre til tysk. Vi har en plan om at tilbyde danske folkeskoler digtiale materialer og undervisningsforløb i samarbejde med mindretallets tysksprogede avis, Der Nordschlewiger. Vi vil også gerne i gang med organiseret udveksling af elever og lærere mellem vores tyske skoler i Sønderjylland og danske folkeskoler over hele landet, siger Hinrich Jürgensen til TV SYD.