Ny genforeningspark i anledning af 100 års jubilæet

Om to år er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Det skal fejres. Det bliver det med en ny genforeningspark foran Folkehjem midt i Aabenraa.

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland igen blev dansk. Det fejrer man i Aabenraa blandt andet med at lave en ny genforeningspark foran Folkehjem.

quote

Pladsen er alt for stor, så placerer blandt andet en bakke på pladsen, så det bliver til en grøn oase igen.

Thomas Andresen, borgmester, Venstre, Aabenraa

Onsdag kunne Aabenraa borgmester Thomas Andresen (V) så præsentere vinderprojektet til et nyt grønt område midt inde i byen. Det er både grønt og historisk.

 

Det er Weile arkitekter ved Ole Weile, der vandt med et projekt, der kombinerer natur og historie og faktisk bringer pladsen tilbage til fordums form.

 

- Pladsen er alt for stor, så placerer blandt andet en bakke på pladsen, så det bliver til en grøn oase igen, fortæller Ole Weile.

 

Det var på pladsen, at minister for sønderjyske anliggender H.P. Hanssen i november 1918 kunne fortælle 3000 fremmødte nordslesvigere, at de nu fik mulighed for at stemme sig hjem til Danmark og blive danskere igen.

Onsdag blev planerne for den nye genforeningspark i Aabenraa vist frem. Parken skal ligge her foran Folkehjem i Aabenraa.
Onsdag blev planerne for den nye genforeningspark i Aabenraa vist frem. Parken skal ligge her foran Folkehjem i Aabenraa.

Deres skoaftryk bliver en del af parken.

 

Kommunen har sat 12,3 millioner af til parken, men mangler penge til et parkeringshus. Borgmesteren er fortrøstningsfuld:

 

- Jeg tror, vi nok skal finde pengene til p-pladser også.