På nattevagt i Hjelmhaverne

Det var en træt Allan Schärfe, der sammen med TV SYD drog på en sen natterunde i kolonihaveområdet omkring Hjelmalle i Aabenraa.

23:13 står der på bilens ur, da formanden for Haveforeningen Hjelmhaverne sætter kursen fra de trygge omgivelser i sit hjem i hjertet af Aabenraa til sin kolonihave.

Det er fredag aften, og turen på de få kilometer er normaltvis en dejlig tur for Allan Schärfe, da det betyder, at han skal ud og hygge sig i sit dejlige kolonihavehus.

Men turen i dag er på ingen måde den normale hyggelige tur. Ude ved kolonihaven parkerer han sin bil i regnen og begynder runden i området.

Allan Schärfe gør det ikke af lyst, men af nød. Han bliver nødt til konstant at forsikre sig, at ikke endnu et kolonihavehus står i flammer.

Intet nyt er godt nyt

Den natlige rundtur byder dog ikke på fund af hverken nye brande eller gerningsmænd. Allan Schärfe er heller ikke helt sikker på, hvad han skulle stille op, hvis han stødte på ham:

- Jeg bliver jo nok nødt til bare at ringe til politiet. Selvom man jo nok har lyst til selv at gøre et eller andet. Men det må man jo ikke, siger Allan Schärfe midt i mørket i kolonihaveområdet.

Efter Allan Schärfe var gået til ro hjemme på adressen i Aabenraa, tog TV SYD ud til kolonihaverne igen for at holde et vågent øje med tingene.

Men da dagen gryede kunne dog konstatere, at pyromanen ikke havde været på spil denne nat.