TV der bevæger dig

1½ Tour de France på den halve tid

02:44

Her kørte Anders Tesgaard - tværs over USA - fra Stillehavet til Atlanterhavet.

1 af 2

Halvanden Tour de France på den halve tid. Esbjergenseren Anders Tesgaard har som den første dansker gennemført cykelløbet tværs gennem Amerika.

En lang etape

Anders Tesgaard er hjemme igen efter cykelturen fra byen Oceanside i Californien til Annapolis i Maryland - ca. 4800 kilometer. TV SYD har besøgt ham for at høre om hans oplevelser.

Reglerne for Race Across America er simple. Det gælder bare om at komme først i mål. De 4800 km er en lang etape.

Sover i bilen

- Hver rytter har et team, der følger ham i en autocamper, forklarer Anders Tesgaard. Når rytterren har brug for lidt søvn, lægger han sig simpelthen ind i bilen og sover, mens bilen står stille. Typisk får man 2-3 timers søvn i døgnet. Vil man være med fremme blandt de hurtigste, handler det om at sidde på cyklen så længe som muligt, dvs. at mad og drikke indtages i sadlen.

Enkeltstart

Vinderen kører op mod 600 km i døgnet. Det betyder at turen, som svarer til halvanden Tour de France, gennemføres på otte-ni døgn. Og løbet skal gennemføres på maksimalt 12 døgn.

Race across America er reel en lang enkeltstart. Det er nemlig ikke tillade at køre i grupper....

Anders Tesgaard havde sin bror, Helge, og en god ven, Thomas Jensen, med som hjælpere. Hans forventning var at gennemføre - og gerne i den bedste halvdel af feltet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden