TV der bevæger dig

22 grader klokken 8: Efter tropenat venter ny hed dag

Hvis man opholder sig på vestkysten i dag, kan man med fordel søge til stranden og hoppe i vandet. Der kan temperaturerne nemlig nå helt op omkring 33 graders varme i dag. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Tropenatten sænkede sig i nat over dele af Sønderjylland, og i dag fortsætter den ekstreme varme.

Natten til torsdag oplevede Syd- og Sønderjylland sin første tropenat i år.

Temperaturen i Sønderborg kom i nattens løb ikke under 21 grader, mens der i Kegnæs på Sydals blev målt 20,9 graders varme som laveste temperatur i nat. 

Det var dog ikke alle steder, natten blev tropevarm. De fleste steder nåede temperaturerne ned på 14-16 grader, mens det centrale Jylland havde temperaturer helt ned omkring 10 graders varme i nattens løb.

I dag fortsætter den ekstreme varme, som i går sendte temperaturen op på 31,6 grader i Horsens og 31,5 grader i Sønderborg, hvor de højeste officielle målinger blev lavet i regionen.

Sådan så vejrkortet ud, da Thomas Mørk fra TV 2 Vejret onsdag aften præsenterede dagens vejr på TV SYD. Foto: Grafik: TV2 Vejret

Allerede klokken 8.00 torsdag morgen var gennemsnitstemperaturen i Syd- og Sønderjylland oppe på 22 graders varme, og i løbet af dagen stiger temperaturerne til mellem 27 og 33 grader.

Varmen flytter vestpå

Mens de varmeste temperaturer de seneste dage er blevet målt på østkysten, så rykker den mest ekstreme varme i dag mod vest.

Temperaturerne ved den jyske vestkyst kan i dag nå op på 33 grader, så hvis man elsker varme og vand, så er en af strandene ved vestkysten et godt sted at søge hen i dag.

- Når det i dag bliver varmest ved vestvendte kyster, skyldes det, at vinden – omend den er meget svag – i dag kommer fra øst. Men temperaturerne på den jyske østkyst vil også i dag nå op omkring de 31 graders varme, fortæller vejrvært Andreas Nyholm fra TV 2 Vejret til TV SYD.

Svag vind fra øst betyder, at det i dag bliver varmest ved vestkysten, men resten af Syd- og Sønderjylland får også en særdeles varm dag.

Andreas Nyholm, vejrvært, TV 2 Vejret

Det vil dog være en god idé at tage en paraply med. Der er nemlig mulighed for en tordenbyge i området fra Esbjerg og ned mod Rømø i dagens løb. Og skulle bygen ikke komme, så kan man jo bruge paraplyen som parasol i de hedeste middagstimer.

Onsdag meldte borgere i Sønderborg-området om lokale skybrud, da der blev dannet byger i området, og det er lignende byger, der kan poppe op på vestkysten i dag.

- Vi har på TV 2 Vejret fået rapporter fra Sønderborg, hvor borgere har målt 20 millimeter regn i løbet af 15 minutter, fortæller Andreas Nyholm.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu