TV der bevæger dig

3F anmelder chauffører for piratkørsel

02:08

3F anklager det hollandske firma Van Dieren for at køre piratkørsel.

1 af 2

Østeuropæiske lastbilchauffører har kørt i pendulfart mellem Padborg og Taulov, efter at godstransporten på skinner blev sat i stå af afsporingen ved Farris. Det siger 3F, der nu har anmeldt sagen til politiet.

Det er fagforeningen 3F i Fredericia og Aabenraa der står bag anmeldelsen. De har taget billeder af transporterne, som bliver gennemført af det hollandske firma Van Dieren med mindst 15 lastbiler.

Bag rattet på de hollandske biler, sidder der angiveligt østeuropæiske chauffører, og da transporten foregår mellem de to danske byer Padborg og Taulov er det kun lovligt for de udenlandske chauffører at køre tre ture i løbet af syv dage. Derefter skal de ud af Danmark igen.

- Der er piratkørsel. Udenlandske lastbiler må kun køre tre ture med gods i landet, før de skal ud. Og de her transporter sker i pendulfart. I mine øjne kan der kun være tale om ulovlig cabotagekørsel, siger Ejner Lind, der er faglig sekretær i 3F Fredericia til Fagblandet 3F.

Efter afsporingen af et godstog i sidste uge ved Farris, har erhvervslivet haft store problemer med at transportere gods mellem Skandinavien og resten af Europa.

Iføge Banedanmark bliver togstrækningen mellem Padborg og Taulov tidligst genåbnet den 19. december.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden