3F: Ryanair pumper job-tal op

Ryanair påstår, at de har været med til at skabe 725 arbejdspladser i Billund Lufthavn. Det er meget forkert, skriver 3F

Ryanair har ganske stor tro på egne evner til at skabe job i det midtjyske. Flyselskabet hævder, at det har været med til at støtte hele 725 job i Billund Lufthavn.

Men siden 2004, to år før Ryanair begyndte at flyve fra Billund, er der højst skabt 200 flere job i Danmarks næststørste lufthavn. Det fremgår af Billund Lufthavns hjemmesider. Det skriver Fagbladet 3F.

Dette tal dækker over en stigning fra knap 700 til omkring 800 af lufthavnens egne medarbejdere, mens antallet af ansatte i øvrige virksomheder i lufthavnen konstant har ligget på omkring 1.600-1.700 personer.

Ifølge professor i økonomi ved RUC, Bent Greve, så "oversælger" Ryanair deres betydning i Billund:

- Så mange job kan de ikke have været med til at skabe. Ryanair er stærkt optimistiske. De må indregne en stor afledt virkning på øvrige aktiviteter i området, siger Bent Greve.

Han peger også på, at Ryanair som en del af deres forretningsmodel har, at de skal spare mest muligt på omkostningerne, hvilket heller ikke fordrer den store jobskabelse.

Fagbladet 3F har bedt om en forklaring fra Ryanairs kommercielle direktør, David O'Brian:

- Jeg ved ikke, hvorfor vi laver det her børnehavematematik. Jeg kender ikke de nærmere forhold for jobskabelse i Billund Lufthavn. Men jeg ved med reference til tallene fra ACI, at vi understøtter 725 job i Billund. Jeg er sikker på, at de ansatte i Billund anerkender, at det skaber job. De kender værdien af vores tilstedeværelse, siger David O'Brian.

3F: Ryanairpumper jobtali Billund Lufthavn http://t.co/dFfz5Grv6E #dkfinans #dkbiz pic.twitter.com/0uUJAqnQtF

— Finans (@Finansdk) June 26, 2015