TV der bevæger dig

4500 cyklister knokler løs på Hærvejen fra Flensborg til Viborg

4.500 motionsryttere tramper i pedalerne lørdag og befolker de jyske landeveje i hobetal med Flensborg og Vejen som omdrejningspunkt i årets Hærvejsløb.

Hærvejsløbets Cykelløb starter i tre byer – Flensborg, Vejen og Funder – alle med mål i Viborg.

1750 cyklister var til start i Flensborg tidlig lørdag morgen og cykler 270 km. til Viborg.

1 af 3

4.500 motionsryttere tramper i pedalerne lørdag og befolker de jyske landeveje i hobetal med Flensborg og Vejen som omdrejningspunkter i årets Hærvejsløb.

Hærvejsløbets Cykelløb starter i tre byer – Flensborg, Vejen og Funder – alle med mål i Viborg. Samtidig har Hærvejsløbet også Mountain Bike-løb med tre starter – fra Vingsted, Bryrup og Engesvang – også med mål i Viborg. 

- Vi fik en fin start fra Flensborg. Trods en dyster vejrudsigt, så holder det tørt og der er næsten ingen vind, så alt går fint, siger løbets presseansvarlige Thomas Dohm til TV SYD.

1750 cyklister var til start i Flensborg tidlig lørdag morgen og cykler 270 km. - og 1250 tager turen  på 160 km. fra  Vejen.

Alle ruter følger hovedsagligt de mindre landeveje op gennem Jylland tæt på Hærvejen. Det betyder samtidig, at der på nogle strækninger kan være mange ryttere på små veje, og disse veje kan derfor være svært fremkommelige for bilister. 

Det er ikke kun bilisterne i området, der opfordres til at tage hensyn. Alle deltagere ved Hærvejsløbet har også modtaget informationer om, at de skal tage hensyn til andre trafikanter, så vejene ikke bliver fuldstændig afspærrede af de tusindvis af ryttere.

- Der skal være plads til alle. Vores deltagere skal naturligvis også vise hensyn til andre trafikanter og sørge for, at trafikken kan glide. Og så har vi også påpeget meget kraftigt over for vores deltagere, at man ikke smider affald i naturen. Det tager man med til nærmeste depot, siger løbsleder Magnus Korsgaard Nielsen.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden