TV der bevæger dig

Aabenraa har i hemmelighed arbejdet med Apple-planer i to år

Borgmester Thomas Andresen holder netop nu sammen med direktør for Danmarks Eksportråd/Invest in Denmark, Susanne Hyldelund, pressemøde om det nye datacenter, som Apple nu placerer i Aabenraa.

Det har taget to år for Aabenraa Kommune at sikre sig et nyt Apple-datacenter til seks milliarder kroner på et 285 hektar stort erhvervsareal ved Kassø.

Det konkrete arbejde med at opføre det nye datacenter går i gang allerede til oktober - og på de 285 hektar er der plads til ikke mindre end 1,4 millioner kvadratmeter lokaler.

Det fortalte en glad Aabenraa-borgmester Thomas Andresen, (V), på et pressemøde umiddelbart efter offentliggørelsen af, at Apple nu bygger i Kassø ved Aabenraa. 

Læs også Aabenraa Kommune bekræfter: Apple vil bygge for seks milliarder kroner

Her oplyste han også, at Aabenraa Kommune har været i kontakt med Apple i mere end to år, før det i weekenden stod klart, at Apple valgte placeringen i Aabenraa.

Investeringen fra Apple har været under forberedelse igennem længere tid og er sket i et tæt og fortroligt samarbejde mellem Apple, Aabenraa Kommune og Invest in Denmark, som er en del af Eksportrådet i Udenrigsministeriet. 

- Investeringen fra Apple betyder også, at vi føjer Datacentre til vores styrkepositioner på erhvervsområdet i Aabenraa Kommune.  Der er stigende global efterspørgsel på netop datacentre, hvor man i branchen leder efter de helt rigtige steder at placere sig, sagde Thomas Andresen. 

Også regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose (V), glæder sig over valget af Aabenraa.

- Ud over at skabe arbejdspladser er det endnu en blåstempling af Vestdanmark som et attraktivt investeringsområde for de største globale spillere inden for digitalisering, siger hun i en pressemeddelelse.

01:14

Hør Thomas Andresen fortælle om det nye datacenter.

Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden