TV der bevæger dig

Årets første student: Jeg føler mig fri

01:27

Der var kys, kram og roser, da Sarah Hedegaard Nipper endelig fik huen på efter at have fået 12 i den sidste eksamen på Rødkilde Gymnasium i Vejle. Video: Vibeke Marcussen, TV SYD

Der var kys, kram og roser, da Sarah Hedegaard Nipper endelig fik huen på efter at have fået 12 i den sidste eksamen. Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

- Nu skal jeg ude og have det sjovt, siger Sarah Hedegaard Nipper. Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

1 af 3

I dag starter studenterugen, og allerede i morges fik den første student fra Rødkilde Gymnasium huen på – og det var med topkarakter.

Hvis du bevæger dig ned af gågaden i den kommende uge, vil du nok se flere hatte i gadebilledet, end du plejer. Rundt om i landet får studenterne huerne på, og i dag kan sommerens første studenter fejres.

Det gælder også på Rødkilde Gymnasium i Vejle, hvor Sarah Hedegaard Nipper i dag blev gymnasiets allerførste student.

Det er mega dejligt. Jeg føler mig superglad og fri.

Sarah Hedegaard Nipper, student

- Det er helt fantastisk. Det er mega dejligt. Jeg føler mig superglad og fri, siger Sarah Hedegaard Nipper.

Det blev til et 12-tal i den afsluttende eksamen, så nu kan studinen skrive topkarakteren ind i huen. Karakteren kommer ifølge hende selv til at betyde, at hun får et "rigtig godt gennemsnit".

- Jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg vil læse. Det skifter meget, men lige nu hælder jeg nok mest til at læse antropologi, siger Sarah Hedegaard Nipper.  

Men først skal hun nyde tilværelsen væk fra bøgerne og fejre huen.

- Nu skal jeg bare ud og have det sjovt. Og så skal jeg til Kina med en veninde i tre måneder, så det bliver fedt. Når jeg kommer hjem, så skal have et job og tjene nogle penge, siger Sarah Hedegaard Nipper. 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu