TV der bevæger dig

Ane Høgsberg om sin hjemstavn: Ingen fester, som sønderjyderne gør – og øllene er billigere

01:22

Se Ane Høgsberg og Thomas Buttenshøn blive quizzet i sønderjysk af Elin Fredsted, der er professor i dansk og har oversat bogen 'Min føøst tusin' oe å synnejysk'. Video: Wasabi Film/TV SYD

Der er flere ting, programaktuelle Ane Høgsberg ville ønske, hun havde vidst om Syd- og Sønderjylland – inden hun flyttede væk.

Komiker Ane Høgsberg, der er født i Tønder og har boet i Løgumkloster det meste af sin barndom, har de seneste måneder rejst Syd- og Sønderjylland rundt med musiker Thomas Buttenshøn ved sin side for at blive inspireret til en sang.

Rundturen er ikke kun blevet til TV SYD-programmet ’Det er vores sang’, den har også fået Ane Høgsberg til at tænke over, hvad det er for et sted, hun forlod, da hun for 10 år siden pakkede sit liv i kasser og flyttede til København.

Hun har derfor lavet denne liste med fem ting, hun gerne ville have vidst om vores område, inden hun satte kursen mod hovedstaden:

Naturen
Jeg er vokset op på Vestkysten og er derfor vant til det flade landskab. Jeg ville ønske, at jeg havde udnyttet, at der er bakket bare få kilometer østpå - og generelt vidst, at naturen er så forskellige på meget lidt plads.
Maden
Fordi jeg ikke er barn af sønderjyder, er jeg ikke vokset op med klassisk sønderjysk mad. Det er en landsdel med vildt mange sjove egnsretter, som jeg ville ønske, jeg havde smagt flere af, mens jeg boede der.
Festerne
Inden jeg flyttede væk, satte jeg slet ikke stor nok pris på halbal og byfester. Det er noget, der er masser af i Sønderjylland, og noget, jeg savner i København. Ingen fester, som sønderjyder gør det!
Øllene
En Fuglsang smager bedre i Haderslev. Og de er billigere. Meget billigere. 
Min familie
Størstedelen af min familie bor stadig i Syd- og Sønderjylland, og jeg ville ønske, at jeg havde nydt mere at bo tæt på dem, inden jeg flyttede til København. Jeg savner at kunne tage til spontan kaffe eller aftensmad hos mine forældre og mine søskende.

Se Det er vores sang her

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App