TV der bevæger dig

Efter succesrigt Tour de France: Asgreen skal køre EM

Kasper Asgreen skal både køre linjeløb og enkeltstart ved EM i Holland næste uge. Foto: TV2 Sporten Foto: Theis Tingstedt Lavrsen, TV2 Sporten

Den koldingensiske cykelrytter er blandt de otte ryttere, der skal til EM i Holland næste uge

Danmarks Cykle Union har torsdag morgen sat navn på den herretrup, der skal repræsentere Danmark ved det forestående EM i Holland.

Af de otte ryttere, der skal køre om medaljer i linjeløbet på landevej, har halvdelen netop deltaget i Tour de France. Heriblandt er Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), der var tættest på en dansk etapesejr i Touren med andenpladsen på 17. etape.

Også enkeltstart
Temporytteren Asgreen stiller desuden til start i enkeltstart sammen Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm). Asgreen vandt tidligere på sommeren DM-guld i enkeltstart.

I DM-linjeløbet blev Asgreen nummer to efter holdkammeraten Michael Mørkøv, som ligeledes var med i Touren og nu også skal køre EM. De øvrige Tour de France-deltagere, der er rejser med til Holland, er Mads Würtz Schmidt (Katusha) og Magnus Cort Nielsen (Astana).

Derudover består den danske trup af Mikkel Frølich Honoré (Deceuninck-Quick Step), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Rasmus Byriel Iversen (Lotto-Soudal) og Asbjørn Kragh Andersen (Sunweb).

Hold til både udbrud og spurt
Landstræner Anders Lund mener, at Danmark stiller med et skarpt hold i Holland.

- Linjeløbet bliver et kort, intenst cykelløb, hvor vi som hold har flere stærke kort at spille. Vejret kan få afgørende betydning, som vi også så sidste år i Glasgow, og derfor er det vigtigt, at vi som hold har flere taktiske muligheder.

- Vi har rytterne til at gå med i et skarpt udbrud, der kører hjem, og vi har holdet, der kan lancere en hurtig mand på stregen, og det har været vigtigt at finde den rigtige balance i det setup, siger Lund i en pressemeddelelse.

EM i Alkmaar afvikles fra 7. til 11. august. Linjeløbet køres på sidstedagen, mens enkeltstarten løber af stablen 8. august


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App