Barsø bliver landets største øko-ø

TV SYD besøger i denne uge øer i sendeområdet. I aften Barsø, som kan bryste sig af at være Danmarks største økologiske ø.

Barsø, som ligger ud for Løjtland ved Aabenraa, er et yndet udflugtsmål for naturentusiaster. Nu er øens eneste landmand på vej til at blive økologisk, og med det nye røde økomærke forventer man, at øen bliver endnu mere attraktiv.

TV SYD er også med på kaffebar. 

Barsø har fået en kaffebar til de mange gæster på øen.
Barsø har fået en kaffebar til de mange gæster på øen.

226 hektar natur på Barsø

Barsø (tysk: Barsö) er en 226 ha stor dansk ø ud for Genner Fjord og syd for Diernæs Bugt i Lillebælt ca. 11 km nordøst for Aabenraa. Øen ligger ca. 2,75 km fra fastlandet ud for Løjt Land. Øens navn Barsø stammer formodentlig fra det oldnordiske ord Bars, der betyder ubeskyttet ryg.
Barsø har et areal på 2,7 km², og der bor 22 beboere på øen (2010). 
I mange år var den eneste forbindelse en mindre båd, som senere blev afløst af den ombyggede postbåd "Nordstjernen", der var i drift fra 1972 til 1980, hvor den blev afløst af den på Aabenraa Værft nybyggede "Barsøfærgen", der i 2002 blev forlænget med tre meter, så det i dag er muligt at tage landbrugsmaskiner, personbiler og en lille mælketankvogn med.
Færgen, der har plads til 24 passagerer, sejler den 15 minutter lange tur fra Barsø Landing nær Løjt Kirkeby til Barsø 5-8 gange dagligt.