TV der bevæger dig

Billund skriver til miljøminister

Byrådet i Billund Kommune har skrevet til miljømonister Karen Ellemann og formanden for regionsrådets Grindstedudvalg, Bent Bechmann for at få fjernet den massive jordforurening under Grindsted.

- Det er med alvorlig bekymring vi i Billund Kommune har læst den seneste rapport om forureningen af banegravsdepotet i Grindsted, skriver byrådet.

Nye fund

Den miljøtekniske undersøgelse påviser fund af herbiciderne DDT, DDE, DDD og Lindan, hvilket er nye fund i forhold til tidligere undersøgelser.  
Byrådet mener, at der skal laves flere undersøgelser og over et større areal end hidtil. Og byrådet mener, at forurenet jord i det såkaldte banegravsdepot i Grindsted bør fjernes.

Flere undersøgelser

Kommunalpolitikerne ønsker undersøgelser i et større område. Noget tyder på, at "den største grundvandsforurening forekommer i en enkelt boring, placeret i skovområdet "Heden", hvilket er uden for selve banegravsdepotet".
Derfor mener Billund Kommune ikke, at de hidtidige undersøgelser har været tilstrækkelige.
Byrådet henstiller også til, at embedlægen kommer med i den arbejdsgruppe, som skal se på påvirkningen af overfladevand (Grindsted å).

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden