Borgmestre: bevar frivillige brandværn

Borgmestrene i de sønderjyske kommuner Haderslev, Sønderborg, Aabenraa og Tønder har skrevet et fælles udtalelse, hvor de forsvarer den sønderjyske model med frivillige brandværn.

Den politiske opbakning til frivillige brandværn kan næsten ikke blive mere massiv. Torsdag gik folketingspolitikerne Benny Engelbrecht (S) og Ellen Trane Nørby (V) ud og forsvarede ordningen. Nu har de sønderjyske borgmestre lavet en fælles udtalelse i forsvar af frivillige brandværn.

- Den enestående sønderjyske model er billig og effektiv, og det ville være dårlig samfundsøkonomi at sætte de oplagte fordele over styr i en ny beredskabsstruktur, står der blandt andet i meddelelsen.

Udtalelsen er sendt til forsvarsministeren, forsvarsudvalget og den politiske følgegruppe samt folketingsmedlemmer valgt i landsdelen.

De frivillige brandværn er kommet i søgelyset, fordi Redningsberedskabet Strukturudvalg lige nu undersøger, om de danske brandvæsener skal omstruktureres. Der ligger ikke nogen endelig konklusion fra deres side før efter sommerferien.

 

FAKTA

Sønderborg, Aabenraa, Haderslev og Tønder har 1.300 aktive brandfolk

Brandstationer: 50

Tunge køretøjer: 200

Samlet driftsbudget: 42 millioner kroner

 

Læs hele notatet her: