TV der bevæger dig

Brudgom var på prøve-flyvning

Den 37-årige vordende brudgom, der lørdag blev dræbt i et flystyrt på sin polterabend, var på en prøvelektion, da det gik galt. Det oplyser flyveskolen Climb2, der stod bag den fatale flyvning.

- Flyvningen - en prøvelektion - blev udført med vores SF260 Marchetti fly, et tidligere militært træningsfly, vi anvender i forbindelse med flere af Climb2's pilotuddannelser, hedder det i en pressemeddelelse fra Climb2's Head of Training, Michael Blichfeldt har sendt til Ritzau.

Formålet med en prøvelektion er at give eleven et indtryk af flyets manøvreegenskaber, og eleven får efter vejledning fra instruktøren også lov til selv at styre flyet.
- Elevens egen styring foregår i højder over 600 meter. Når eleven flyver flyet, er der tale om meget enkle og basale flyveøvelser, der først demonstreres af instruktøren, oplyser Michael Blichfeldt.
.
Havarikommissionen er i gang med at undersøge årsagen til ulykken. Her forventer man at have en foreløbig rapport i løbet af 30 dage, mens den endelige rapport vil tage flere måneder at udarbejde.

Loop gik galt

Den dræbtes bror var sammen med de øvrige gæster til polterabend, øjenvidne på nærmeste hold til ulykken, der kostede den 37-årige livet:

? Flyet var første rundt i luften et par gange. Jeg vil tro, det var ca. 200 meter oppe. Det krydsede vel terminalen to gange, før det fløj mod nordvest væk fra os og med bunden opad, siger broren til ekstrabladet.dk.
Han så piloten foretage en 180 graders vending. Men i stedet for at foretage et loop op i luften tilbage mod terminalen, vendte maskinen i en bue ned mod jorden.
.
? Jeg er ikke ekspert, men flyet så ikke ud til at være højt nok oppe. Måske på grund af en teknisk fejl - det kan vi kun gisne om, siger Michael Jensen.
Han fulgte med øjnene og meget bange anelser, hvordan flyet med høj hastighed fortsatte lige hen over en hangar og direkte ind i de træer, der omkranser lufthavnens rullebane:
? Jeg er 100 procent sikker på, at havde flyet ikke ramt de trætoppe, så var det fortsat direkte over mod os og ind i terminalen.
Den dræbte har børn sammen med den samlever, han skulle giftes med.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu