TV der bevæger dig

Brug de lokale urter og bær

Sydvestjyske Smagsoplevelser omfatter nu 130 fødevareaktører. En af dem er Rudbecks Ost & Deli på Fanø, som nu laver deres helt egen is.

I 2011 åbnede det landbrugsuddannede par, Edit Rudbeck og Niels Christian Lund, en osteforretning i hovedgaden i Nordby på Fanø, og hurtigt kom flere egne produkter til: Brød, smør, marmelade og sennep. Andre delikatesser købes udefra.

I sommeren 2013 blev Rudbecks Ost & Deli udvidet med en frokostcafé.

I dag mandag lægger parret rammer til et arrangement om at sanke vilde urter og bær til mad. Søren Espersen fra Tordenhuset leder en tur ud i naturen og fortæller, hvad man som privatperson og erhvervsdrivende må samle, og i hvor store mængder.

Rudbecks Ost & Deli er både producent, restauratør og specialbutik. Ud over parret består personalet af datteren Tilde og en medarbejder.

- Det er stadig svært at få et sted som vores til at løbe rundt, fordi det er så omstændeligt at lave det hele selv, hvad enten det er marmelade, is, oste eller andre fødevarer. Men vi kan se, at kunderne er villige til at betale ekstra for lokale kvalitetsfødevarer, og for os selv er det en stor tilfredsstillelse, siger Edit Rudbeck.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden