Cyklende politi sættes ind mod bander

Sydøstjyllands Politi vil som den første politikreds i landet sætte cyklende politibetjente ind mod bandekriminalitet i tæt befolkede boligområder i Fredericia, Vejle, Kolding og Horsens.

Indsatsen skal forhindre, at unge bliver inddraget i rocker- og bandemiljøet og bidrage til, at bandemedlemmer kan komme ud af det kriminelle miljø.

Politikommissær Kent Midtgaard Hansen, Sydøstjyllands Politi peger på, at cyklende betjente kan komme hurtigere rundt i store boligområder med mange stisystemer og grønne områder end patruljevogne.

- I de særligt udsatte boligområder vil cykelpolitiet være mere jordnært og velegnet. Her er de unge i særlig grad i fare for at blive rekrutteret til rocker- og bandemiljøet, understreger han.

Kriminel verden afdækkes

Sydøstjyllands Politi vil understøtte betjentenes indsats i boligområderne med internationale metoder til forebyggelse af kriminalitet og efterforskning.

Politiet vil blandt andet trække på erfaringer fra Stockholm.

Med analytiske metoder vil politiet afdække, hvordan kriminelle organisationer og netværk opererer, udvikler sig og gennemfører deres transaktioner.

Kortlægningen af rocker- og bandemiljøet gennemføres i tæt samarbejde med en række andre myndigheder, så myndighederne kan trække på den samlede viden om de kriminelle og kandidaterne til kriminalitet.