Danmarks største vindmøllepark får igen modvind

En stor vindmøllepark ved Kastrup Tiset enge har længe skabt splid mellem både politikere og borgere. Nu vil Socialdemokratiet have en løsning.

Danmarks største vindmøllepark er kommet i problemer.

quote

Alle regler er blevet fulgt. Man kan så diskutere, om man kunne have gjort det på en anden måde.

H.P Geil, (V), borgmester, Haderslev Kommune

Socialdemokraterne i Haderslev har torsdag foreslået at imødekomme de naboer, der er imod den planlagte vindmøllepark i Haderslev. Det skal ske ved at gøre parken mindre og placere den længere væk fra beboerne. 

Parken, der skal ligge ved Kastrup Tiset enge, skal indeholde 39 vindmøller på 130 meter hver. 

Planerne har været undervej i mere end et halv årti, men har været under kritik op til flere gange - bl.a. har valget af byggeplads medført rynkede næser, da en del af naturen i området er værdifuldt. Det løste kommunenen ved at fratage området sin status som værdifuldt. Det er en proces, hvor en rapport først skal udføres, men det firma, som kommunen udpegede til at lave rapporten, er det samme firma, der har lavet planerne til byggeriet.

quote

Nu skal der træffes en beslutning. Vi har været ude i dag og sige, at vi ikke har tænkt os at stemme for 39 nye vindmøller.

Mark Rønnow, gruppeformand, Socialdemokratiet

- Alle regler er blevet fulgt. Man kan så diskutere, om man kunne have gjort det på en anden måde, fortæller Haderslevs borgmester, H.P Geil (V), til TV SYD.

På trods af borgmesternes udmelding er lokalsamfundet altså nu splittet. Mere end 2000 protester har medført, at Socialdemokraterne nu vil have rent bord.

- Nu skal der træffes en beslutning. Vi har været ude i dag og sige, at vi ikke har tænkt os at stemme for 39 nye vindmøller. Måske 10 til 15 stykker. Derudover skal afstanden mellem boligerne og vindmøllerne op med cirka 2000 meter, fortæller Henrik Rønnow, gruppeformand, Socialdemokratiet, til TV SYD.

Henrik Rønnow melder desuden om, at dette foreslag sagtens kan lade sig gøre, og at Socialdemokratiet har tænkt sig at holde fast.