TV der bevæger dig

Dansk Byggeri samler Sydjylland

Dansk Byggeri sammenlægger regioner i Sydjylland.

Sammenlægning af tre sydjyske regioner skal bidrage til at forstærke Dansk Byggeris erhvervsprofil og fastholde et konstruktivt samarbejde med kommunerne i hele det sydjyske område

Dansk Byggeri har ikke længere tre sydjyske regioner. På en fælles generalforsamling fredag blev det besluttet, at regionerne Sydvestjylland, Sønderjylland og Sydøstjylland samles i én region: Dansk Byggeri Sydjylland.

Ny formand bliver Michael Mathiesen, Varde.

- Der er rigtig meget fornuft i at samle kræfterne. Vi ønsker at skabe en profil for Dansk Byggeri i Sydjylland, der kendetegnes ved klare erhvervspolitiske synspunkter og et aktivt og konstruktivt samarbejde med kommunerne om rammerne for bygge- og anlægsområdet, siger Michael Mathiesen, der heller ikke lægger skjul på, at der også er god økonomi og drift i en sammenlægning.

Region Sydjylland vil samtidig komme i bedre overensstemmelse med de offentlige regionsgrænser, da sammenlægningen medfører et farvel til to kommuner, Horsens og Hedensted, der fremover hører til Dansk Byggeri Østjylland.

- Jeg tror, at alle nu glæder sig til at komme i gang med arbejdet. Vi har skabt en model for fremtiden, hvor nærheden til lokalområderne bevares. Den ny bestyrelse får 12 repræsentanter, nemlig én fra hver kommune. Med én formand og to næstformænd er jeg overbevist om, at vi får skabt en ny stærk forankret bestyrelse i Sydjylland, slutter Michael Mathiesen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden