Dansk virksomhed sender biler og mandskab til katastrofen på Balkan

Natten til torsdag afgår der biler fra Aarhus og Esbjerg mod Balkan. De skal hjælpe efter oversvømmelserne.

Balkan oplever i disse dage de værste oversvømmelser i 120 år. 1 million mennesker er uden rent vand, flere hundrede tusinde mennesker er uden el, og dødstallet er oppe på 44. Regnen aftager i området, men der er risiko for yderligere jordskred.

På den bagrund har den danske virksomhed Redningsgruppen frivilligt og ulønnet valgt at deltage i redningsarbejdet som eneste redningskorps fra Danmark. Derfor sender de natten til torsdag biler med redningsbåde, varmepumper, lys og nødgeneratorer afsted mod Balkan.

- Med over 20 års erfaring med skadesservice og katastrofehjælp, var det naturligt for os at tilbyde vores hjælp til denne forfærdelige katastrofe. Da vi samtidigt i Redningsgruppen råder over materiale, både og køretøjer, der passer til den slags katastrofer, traf vi hurtigt en beslutning om at hjælpe, siger indsatsleder Henrik Kalmer.

Serbiens Premierminister Aleksandar Vucic har flere gange indtrængende bedt omverden om hjælp.

 

Kort om Redningsgruppen

Redningsgruppen er et landsdækkende redningskorps, og arbejder fra 50 stationer primært med skadesservice ved storm, brand- og vandskader, vejhjælp, organ- og blodtransport samt hjælp ved færdselsuheld.