TV der bevæger dig

De første 250 meter støjskærm er oppe

00:59

Platformen bliver flyttet.

Vindskærmen rager kun to meter op, men er alligevel en hjælp for høje, lette køretøjer.

En platform uden på broen er arbejdsplads for fem mand.

1 af 4

De første 250 meter støjskærm er sat op på Vejlefjordbroen. Inden sommerferien skal støj- og vindskærme for over 40 mio. kr. hjælpe bilisterne i stormvejr - og dæmpe støjen for broens naboer.

I disse dage flyttes den særlige platform, som har hængt på siden af broen. Her har arbejderne boret huller til støjskærmen i 45 meters højde. Platformen flyttes fra sydsiden af fjorden til nordsiden.

Støjskærmene er af akryl - med aluminiumstænger. De rager to meter op - og kombineret med fart - vil de tage lidt af udsigten fra broen. Dog vil lastbilchaufførerne stadig kunne nyde udsigten.

Vinden brækker

- Skærmene har to formål. De skal begrænse vejstøjen for beboerne på nord- og sydsiden af fjorden, siger projektleder Robin Højen Madsen. Men skærmene skal også beskytte høje lette køretøjer mod vindstød.

Men hjælper det så, når skærmene kun er to meter høje?

- Ja, det betyder, at vinden brækker og ryger hen over de høje køretøjer.

Vindstød har kostet et menneskelig på Vejlefjordbroen, da overdelen på en lastbil blæste af og ramte en personbil i den modgående kørebane.

Arbejdet fortsætter på broens vestlige del, hvor de første 250 meter er oppe, og på østsiden ved fjordens nordside. Arbejdet skal være færdigt efter sommerferien.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden