Det er en kendt sag, at stoffer sælges via sociale medier

TV SYD har mandag talt med en række SSP-konsulenter i Syd- og Sønderjylland, som alle fortæller, at sociale medier også bruges af kriminelle, når de vil sælge stoffer.

Instagram er kendt som et socialt medie, hvor man kan dele billeder. Men det bliver nu også brugt til at tilbyde skoleelever MDMA eller ecstasy, som det også kaldes.

quote

Jeg vil ikke afvise, det foregår, da sociale medier også bruges til salg af ulovlige stoffer. Jeg har dog ikke hørt, det er sket her i kommunen.

Torben Bertelsen, SSP-konsulent, Varde Kommune

Det spørgsmål fik 15-årige Alberte Maack og hendes klassekammerat Camilla Franzen fra Vejle ud af det blå på Instagram.

Spørgsmålet kom i en besked fra en ung kvinde, som ingen af dem kendte. De svarede begge, de ikke vidste, hvad det var og slettede samtalen. 

Ved en rundringning til en række kommuner i Syd- og Sønderjylland, svarer SSP-konsulenter enslydende, at de kender til fremgangsmåden, når kriminelle vil i kontakt med de unge, men ingen af dem TV SYD har talt med, er bekendte med, at unge i deres kommune kontaktes på samme aggressive måde:

- Jeg vil ikke afvise, det foregår, da sociale medier også bruges til salg af ulovlige stoffer, siger SSP-konsulent fra Varde, Torben Bertelsen til TV SYD og fortsætter: - Jeg har dog ikke hørt, det er sket her i kommunen.

Samme besked lyder fra Horsens, her siger SSP-konsulent Jan Asmussen at fremgangsmåden ikke er specielt almindelig.

quote

Vi ved godt, det eksisterer nationalt, men vi er ikke stødt på, at samme metode er brugt overfor de unge i vores område.

Lærke Rasmussen, hotspotchef, Haderslev Kommune

- Efter flere tragiske sager, så popper det her op, men vi kender ikke til, det er et specielt problem her i Horsens.

Også i Haderslev kender de problematikken. Men heller ikke i den sønderjysle kommune, kender de til at de unge kontaktes via Instagram som de to 15-årige i Vejle.

- Vi ved godt, det eksisterer nationalt, men vi er ikke stødt på, at samme metode er brugt overfor de unge i vores område, fortæller hotspotchef i Haderslev Kommune, Lærke Rasmussen.

"Forældre har et stort ansvar - ecstasy er sindssygt farligt”

quote

Forældre har et kæmpe ansvar i de her sager. Det er så vigtigt, de tager det alvorligt, for de her designerdrugs som ecstasy men også hash er sindssygt farlige

Jens Martinussen, ungdomsrådgiver, Billund Kommune

De sociale medier rummer store muligheder, men er også fora for kriminalitet, så derfor undrer det mig ikke, at det sker, siger Billunds ungdomsrådgiver Jens Martinussen, og siger samtidig, at heller ikke ham bekendt er det sket i Billund Kommune. Men forældrene skal på banen, mener han.

- Forældre har et kæmpe ansvar i de her sager. Det er så vigtigt, de tager det alvorligt, for de her designerdrugs som ecstasy, men også hash er sindssygt farlige, og både ofte billige og også meget lette at få fingre i, siger Jens Martinussen.