DM i ultimate frisbee: Vi vokser og breder os over hele Danmark

I weekenden blev DM i indendørs ultimate frisbee afholdt i Esbjerg. En sport der ikke er så kendt, men som er ved at finde vej ud til alle dele af Danmark, mener træner og medarrangør Ninna Schultz.

Frisbeen er for mange forbundet med sommerdage ved stranden eller leg i haven, men i Esbjerg tager de den flyvende tallerken lidt mere alvorligt.

Her blev der i weekenden afholdt danmarksmesterskaberne i sportsgrenen ultimate frisbee. Et stævne der samlede de bedste hold fra hele Danmark- Dansk Frisbee Sport står bag finalestævnet sammen med den lokale klub Esbjerg Flying Vikings.

Ninna Schultz er medarrangør og bestyrelsesmedlem i esbjergklubben. Hun fortæller, at sporten ikke er særlig kendt.

- Men vi vokser. Efterhånden så breder vi os over hele Danmark og har 650 spillere på landsplan. Vi er dog ikke så mange i Esbjerg, så vi vil gerne have flere, siger hun til TV SYD.

Holdene har løbende kvalificeret sig til finalstævnet i weekenden. Der afholdes finaler i både dame- og herrerækken. For anden divisionsholdene afholdes der også en finale, selvom vinderne her altså ikke kan kalde sig danmarksmester.

I alt deltog mere end 240 spillere fra hele Danmark. Et af de hold, der er med, er trænet af Ninna Schultz. Holdet endte i finalen i anden division.

- Jeg håber da, at vi vinder. Det bliver en tæt kamp, men vi går da helt sikkert efter at vinde, siger træneren inden kampen.

For esbjergholdet ende det også med sejr.

I damerækken kan Dragons fra København kalde sig danmarksmester efter en sejr over Sønderjyske Piger.

 To københavnerhold mødtes i finalen i herrerækken. Her endte Ragnarok som dansk mester.

Sådan spilles ultimate frisbee: 

  • To hold a fem spillere dyster på en bane, som er 20 gange 40 meter.
  • Holdene scorer ved at gribe frisbeen i modstandernes målfelt. 
  • Spillerne må ikke løbe med frisbeen. Den skal kastes frem på banen og gribes af medspillerne 
  • Kropskontakt er ikke tilladt. 
  • Der er ikke dommere på banen, så fairplay er en stor del af spillet. Spillerne skal kende reglere og dømme egne og andres fejl.