Dømt for noget han havde skrevet på Facebook

En 69-årig mand er idømt betinget fængsel for en kommentar, han skrev på Facebook.

Den 69-årige mand fra Hedensted havde set Facebook-siden "Nej til moskeer - oprigtig", som blev oprettet efter massakren på Charlie Hebdo-avisredaktionen i Paris.

Her kunne man bl.a. læse, at flere moskeer i Frankrig var blevet angrebet efter massakren. Det fik den 69-årige til at skrive følgende kommentar på Facebook:

"Det lyder da rigtig godt, så kan de selv smage deres egen terror - forsæt endelig med disse angreb".

Det har retten i Horsens tolket som tilskyndelse til en forbrydelse – og idømt den 69-årige 30 dages betinget fængsel.

- Der er afsagt meget få domme i Danmark om offentligt at tilskynde til en forbrydelse. Sagen kan derfor siges at være ret principiel. I en tid med let adgang til at give sine meninger til kende på nettet, viser dommen, at også Facebookopslag og -kommentarer kan være offentlige, og at det er en god idé at tænke sig om, inden man går til tastaturet. I hvert fald er der her sat en grænse for, hvad man må skrive, og det er jeg godt tilfreds med, siger anklager i sagen fra Sydøstjyllands politi Anne Damhus Kristensen i en pressemeddelelse.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.