Dybbøl-indsamling går dårligt

Grænseforeningen har store problemer med at samle ind til vedligeholdelse af den gamle mølle. Der er langt til målet på fem millioner kroner.

Flensborg Avis erfarer, at indsamlingen er en tur op ad en stejl bakke. Grænseforeningens generalsekretær, Knud-Erik Therkelsen, konstaterer, at indsamlingen ikke har haft den store folkelige opbakning.

- Vi har erkendt, at vi ikke når målet på fem millioner kroner, siger Knud-Erik Therkelsen til Flensborg Avis.

Stærkt forfald

Dybbøl Mølle har været i stærkt forfald, og for to år siden besluttede Grænseforeningen at gennemføre en landsindsamling, der skal sikre det nationale symbol. Indtil videre er der samlet en million kroner ind, så der er langt igen.

Adskillige gange er Dybbøl Mølle sat i stand for penge fra private fonde - bl.a. A.P. Møller-fonden, som er meget generøs, når det gælder projekter i grænselandet. A.P. Møller-Fonden har f. eks. doneret 5,5 millioner kroner til renovering af den gamle møller-bolig.

Ansøgninger afvist

Grænseforeningen har den opfattelse, at det ikke er muligt at bevare Dybbøl Mølle udelukkende med gaver fra fonde. Derfor er der søgt penge andre steder, men foreløbig uden held.

Dybbøl-indsamlingen fortsætter indtil 18. april, når 150-året for slaget på Dybbøl Banke bliver markeret.