TV der bevæger dig

En snert af vinter i weekenden

Weekenden byder på en snert af vinter, når nattemperaturerne bryder grænsen til de negative tal. Men lørdag bliver flot - og kold.

Efter en torsdag aften hvor et varslet snevejr mange steder faldt som kraftig snehagl i stærk blæst, falder vejret til ro. Weekenden bliver klar, solrig - og ikke mindst kold, lyder prognosen fra DMI.

- Det værste er overstået, men der kommer stadig lidt vind her fredag, lyder det fra DMI's vagtchef Frank Nielsen, der lover en weekend med masser af lys.

Byger fra Nordsøen

Efter en frostklar fredag morgen kommer der en del byger ind over landet fra Nordsøen. De rammer i første omgang Vest- og Sydjylland og senere også Nordøstjylland og Fyn og den sydlige halvdel af Sjælland.

Derefter klarer det op, og natten til lørdag bliver en kold fornøjelse, der vil give sommerblomster som georginer til at hive efter livet:

Flot - og kold - lørdag

Temperaturen ryger ned omkring tre graders frost mange steder.

Lørdag bliver en flot, tør og solrig dag for de fleste, selvom vestjyderne kan få lidt hvidt natten til søndag.

- Dagtemperaturerne bliver omkring fem til otte grader, og nattemperaturerne bunder natten til søndag, når de stedvis kommer ned på minus fem, fortæller vagtchef Frank Nielsen.

Regn igen fra søndag

- Sammen med vinden, der kan svinge sig op i jævn styrke, betyder det, at nattevandrere kan komme til at føle nætterne, som var det 15 til 18 graders frost, siger vagtchefen.

Søndag begynder også fint med solskinsvejr til hele landet, svag vind og temperaturer under de 10 grader, men et skydække kommer ind fra vest og giver nordvestjyderne regn til aften.

Regnen breder sig i løbet af natten og er tegn på et vejrskifte fra det kolde, klare weekendvejr.

- Det her lidt vinterlige, men flotte vejr får hurtigt en ende, for allerede i næste uge skal vi tilbage til mildere temperaturer, men også til flere skyer, forudser vagtchef Frank Nielsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden