Er boligmarkedet på vej i vinterdvale i Sydjylland?

Oktober bød på moderate prisfald på boliger, faldende salgstider og større nedslag i Sydjylland, viser nye tal.

For bare 14 dage siden gik vi over til vintertid, og noget tyder på, at boligmarkedet allerede er i vinterdvale. Salgstiderne i Sydjylland faldt med 3,4 procent fra september til oktober, hvor det i gennemsnit tog 219 dage at sælge sit hus. Til gengæld er salgspriserne faldet og nedslagene blevet større, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det interessante er dog, at tallene fra oktober måned ikke ligner dem for resten af året. Generelt er salgstiderne i Sydjylland faldet fra 2014 til 2015, men hvor salgspriserne faldt og nedslagene blev større fra september til oktober, så forholder det sig helt anerledes generelt for 2015. Her er salgspriserne nemlig steget med over fem procent i Sydjylland, mens nedslagene er faldet med over 12 procent.

- Det interessante i år er, at boligmarkedet i januar lagde ud i et hæsblæsende tempo med store prisstigninger og usædvanligt mange bolighandler. Tempoet er dalet støt hen over året, og nu er vi tilbage til mere normale tilstande for årstiden, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er blandt andet i Haderslev, Fredericia og Billund, at salgspriserne er steget markant på årsbasis. Her er priserne steget med over 10 procent.

Boligmarkedet i Sydjylland:

- Ændringer i salgspriser: September til oktober: -0,6 % (+5,2 % på årsbasis)
- Ændringer i salgstider: September til oktober: -3,4 % (-5,1 % på årsbasis)
- Ændringer i nedslag: September til oktober: +1,8 % (-12,6 % på årsbasis)
Kilde: Boligsidens Markedsanalyse.