Esbjerg-elever snupper nordisk mesterskab

To kokkelærlinge fra Henne Kirkeby Kro satte sig suverænt på førstepladsen ved det nordiske mesterskab i Helsinki i Finland.

Den høje kokkehue rager lidt ekstra i vejret i disse dage hos faglærerne på Mad til Mennesker på Teknisk Skole i Esbjerg. To af eleverne på kokkeuddannelsen - den 22-årige Camilla Bailey og 19-årige Kasper Christensen - er nemlig blevet kåret som nordiske mestre efter weekendens konkurrencer i Helsinki i Finland.

Dansk præg

Det var helhedsindtrykket i de to fremstillede menuer, som sikrede Camilla og Kasper det nordiske mesterskab. Dommerne lagde dog ikke skjul på, at der var et tydeligt dansk præg over de retter, som de fik serveret.

To travle dage

Under konkurrencen Finland skulle Kasper og Camilla på 1. dag i løbet af to timer lave en menu til 6 personer bestående af kalveryg med selleri, kartoffel og porre samt hvid chokoladesovs med rabarber til dessert.

På 2. dagen havde de 5 timer til at lave en fire-retters menu til 12 personer med majskylling-raviolier, bækørred med kammuslinger, lammebov samt en dessert med æble, ananas, surmælk og lakrids.