Familie jubler over frifindelsen

Flere år med et stempel som gruppevoldtægtsforbrydere i panden sluttede fredag for tre unge mænd i Vestre Landsret. Familierne jubler af lettelse.

Kolossal spænding afløst af stor lettelse og glæde var reaktionen hos tre indvandrerfamilier, da deres sønner Mahmoud el-Abd el Ahmad, Mahmoud Walid Fathi og Sharif Saloni på 18, 18 og 16 år fredag i Vestre Landsret blev frikendt for gruppevoldtægt.

 

Måtte selv bevis deres uskyld

Frifindelsen skyldes, at en lillebror til en af drengene fik lavet en hemmelig videooptagelse med pigen, der påstod sig voldtaget. Her indrømmede hun, at hun havde opdigtet voldtægten, fordi hun var sur på en af drengene. Uden videoen var sagen aldrig blevet genoptaget, og dommen ændret fra to års fængsel til frifindelse.

 

Smil og tårer

- Jeg er meget glad og stolt af mit store arbejde. Jeg er helt oppe at køre lige nu. Jeg er glad for, at alle nu kan se, at en pige, der lyver i en retssal, skal man ikke stole på, siger lillebror Mohamed Saloni.
Imens står hans mor og skifter mellem smil og tårer ved siden af.

Aldrig tvivlet på sønnens uskyld

Evan Saloni, far til den frikendte Sharif Saloni, var overbevist om sin søns uskyld.
Evan Saloni, far til den frikendte Sharif Saloni, var overbevist om sin søns uskyld.

 - Jeg ryster over det hele og har haft så ondt i maven, siger hun, mens hendes mand, Evan Saloni, glæder sig over, at alle nu kan se, at han søn ikke har voldtaget nogen.

Sagen har haft store konsekvenser for familiens liv. De er blandt andet flyttet, fordi de blev chikaneret, da sønnen blev dømt for voldtægt.

- Jeg har aldrig tvivlet på min søn. Han begår ikke voldtægt, fastslår han nu for første gang i lang tid med et stort smil på ansigtet.
 

En kæmpe lettelse

Forsvarer Mette Grith Stage: - En kæmpelettelse.
Forsvarer Mette Grith Stage: - En kæmpelettelse.

Hans søns forsvarer Mette Grith Stage kalder afgørelsen en sejr for retssystemet, der forhindrede et fuldbyrdet justitsmord.

- Jeg har involveret mig langt mere i denne sag end normalt, så det er en kæmpelettelse, siger hun.

Drengene har allerede afsonet 14 måneder, og der venter derfor nu et erstatningskrav fra deres side.