Fartdjævlene er løs – motorcyklist kørte 206 km/t

Foråret giver mange unge mænd kuller, og så slippes hestekræfterne løs. En motorcyklist kørte 206 km/t ved Vorbasse og en bilist 140 km/t i Vejen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har været med i de landsdækkende kampagner om hastighed, sele og mobiltelefoner. Og i to tilfælde var fartdjævelen virkelig løs, fortæller vicepolitiinspektør Knud Reinholdt til TV SYD.

Torsdag blev en ung mand fra Vejen  stoppet efter at have kørt 140 km/t inde i Vejen. Puha, heldigvis uden at nogen kom til skade, skriver vagtchefen på Twitter.

Episoden blev toppet af en motorcyklist, som en patrulje spottede uden for Vorbasse. Han blev målt til at køre 206 km/t.

Han havde ikke lyst til at snakke med politiet, så han fortsatte ind i Vorbasse by, hvor han blev målt til at køre 113 km/t.

quote

Når vejret er godt, så er der mange, der skal ud og lufte motorcyklen. Både motorcyklisterne og bilister skal være opmærksomme, for motorcyklerne kører tit hurtigere, end man tror!

Vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi

 

- Udenfor byen kom farten igen op på 176 km/t. Og på vej mod Billund forsøgte manden at flygte ved at smide motorcyklen, fortæller Knud Reinholdt.

Den unge mand blev anholdt kort efter. Han får en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år. Motorcyklen beholder politiet også.

- Når vejret er godt, så er der mange, der skal ud og lufte motorcyklen. Både motorcyklisterne og bilister skal være opmærksomme, for motorcyklerne kører tit hurtigere, end man tror, siger Knud Reinholdt til TV SYD.

- Motorcyklister er bare mere sårbare end bilister. Når de er involveret i en ulykke, er det derfor desværre ofte med en meget alvorlig udgang. De sidste fem år er tre personer blevet dræbt og 23 kommet alvorligt til skade i uheld med motorcyklister på vejene i Esbjerg Kommune fortæller Anders Kronborg, formand for Trafik & Byggeudvalget, Esbjerg Kommune.

Sådan sker ulykkerne med motorcykler

Det er særligt i kryds og i kurver uheldene med motorcykler sker, men også uheld på lige vej er der mange af i statistikken. Hver tredje tilskadekommen på motorcykel er kommet galt af sted i forbindelse med en eneulykke, hvor der ikke er involveret andre trafikanter. Også i de ulykker er for høj fart den primære årsag til, at ulykkerne sker.

De typiske motorcykelulykker:
1. Motorcyklist kører ind i et sving med for høj fart og mister herredømmet.
2. Bilist, der skal svinge til venstre, overser en modkørende motorcyklist.
3. Bilist, der kører ud fra sidevej, overser motorcyklist. Ofte kører motorcyklisten med for høj fart.
4. Motorcyklist er ved at overhale og opdager for sent, at bilen foran er ved at svinge til venstre.


Gode råd til motorcyklisterne:
  • Hold igen med gashåndtaget. Høj fart øger risikoen for alvorlige ulykker.
  • Vær synlig. Pangfarvet hjelm og tøj gør det lettere for bilisterne at se dig.
  • Få genopfrisket dine køreegenskaber. Efter en lang vinter er rutinen rusten.
  • Brug sikkerhedsudstyr som fx hjelm og køredragt med god rygbeskyttelse.


Gode råd til bilisterne:
  • Vær forberedt og hold ekstra øje. Man kan nemt overse en motorcyklist i trafikken.
  • Brug god tid på at orientere dig. Brug spejlene og hold øje med motorcykler, der er langt væk. De kan komme kørende hurtigere, end du tror.
  • Se dig ekstra for, når du krydser en vej.