Fartdjævlene er løs – motorcyklist kørte 206 km/t

Foråret giver mange unge mænd kuller, og så slippes hestekræfterne løs. En motorcyklist kørte 206 km/t ved Vorbasse og en bilist 140 km/t i Vejen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har været med i de landsdækkende kampagner om hastighed, sele og mobiltelefoner. Og i to tilfælde var fartdjævelen virkelig løs, fortæller vicepolitiinspektør Knud Reinholdt til TV SYD.

Torsdag blev en ung mand fra Vejen  stoppet efter at have kørt 140 km/t inde i Vejen. Puha, heldigvis uden at nogen kom til skade, skriver vagtchefen på Twitter.

Episoden blev toppet af en motorcyklist, som en patrulje spottede uden for Vorbasse. Han blev målt til at køre 206 km/t.

Han havde ikke lyst til at snakke med politiet, så han fortsatte ind i Vorbasse by, hvor han blev målt til at køre 113 km/t.

quote

Når vejret er godt, så er der mange, der skal ud og lufte motorcyklen. Både motorcyklisterne og bilister skal være opmærksomme, for motorcyklerne kører tit hurtigere, end man tror!

Vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi

 

- Udenfor byen kom farten igen op på 176 km/t. Og på vej mod Billund forsøgte manden at flygte ved at smide motorcyklen, fortæller Knud Reinholdt.

Den unge mand blev anholdt kort efter. Han får en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år. Motorcyklen beholder politiet også.

- Når vejret er godt, så er der mange, der skal ud og lufte motorcyklen. Både motorcyklisterne og bilister skal være opmærksomme, for motorcyklerne kører tit hurtigere, end man tror, siger Knud Reinholdt til TV SYD.

- Motorcyklister er bare mere sårbare end bilister. Når de er involveret i en ulykke, er det derfor desværre ofte med en meget alvorlig udgang. De sidste fem år er tre personer blevet dræbt og 23 kommet alvorligt til skade i uheld med motorcyklister på vejene i Esbjerg Kommune fortæller Anders Kronborg, formand for Trafik & Byggeudvalget, Esbjerg Kommune.

Sådan sker ulykkerne med motorcykler