Fire lokale kandidater til Danmarks smukkeste landsby

Det såkaldte ?Udkantsdanmark? stemples ofte som uattraktivt og hensygnende. Bygningskultur Danmark ønsker nu at nuancere det negative fokus ved at kåre Danmarks Smukkeste Landsby.

Smukke og velbevarede landsbyer er nemlig et af landdistrikternes store, men oversete aktiver.

Fra mandag den 28. februar og frem til 13. marts  har alle danskere mulighed for at være med til afstemningen om Danmarks Smukkeste Landsby 2011. Blandt de indstillede byer er Ballum i Naturparken Vadehavet, Sønderho på Fanø og Store Darum øst for Esbjerg og Hjarup ved Kolding.

Det er de lokale bevaringsforeninger der sammen med alle landets kommuner har haft mulighed for at indstille kandidaterne til Danmarks Smukkeste Landsby. Derefter har Bygningskultur Danmarks Præsidie udvalgt de 12 kandidater, der havde kvaliteterne til at komme med i finalen. For at kunne deltage i konkurrencen skal en landsby have maksimalt 200 hustande og rumme mindst én offentligt tilgængelig bygning som for eksempel et forsamlingshus, en kirke eller en købmand.

Kandidaterne til Danmarks Smukkeste Landsby 2011 er:
Listed på Bornholm, Nyord på Møn, Højerup på Stevns, Reersø ved Kalundborg, Viby på Hindsholm, Tranekær på Langeland, Voldtofte ved Assens, Hjarup ved Kolding, Kousted ved Randers, Store Darum ved Esbjerg, Ballum ved Vadehavet, Sønderho på Fanø.

Du kan deltage i afstemningen her.