TV der bevæger dig

Flere penge til udvikling af kyst-turisme

Vækstpakke 2014 indeholder flere initiativer til øget dansk turisme, der skal forbedre vilkårene for dansk turisme. og skabe flere jobs ved særligt kyst- og naturturisme, som skal få især de tyske turister tilbage til de danske sommerhusområder.

I mange lokalsamfund i de danske yderområder og kystområder udgør turismen en betydelig andel af indtægtsgrundlaget. Disse områder er derfor hårdt ramt af det fald i antallet af udenlandske turister, som Danmark har oplevet de seneste 10 år.

Der afsættes på denne baggrund 10 millioner kroner årligt i perioden 2016-17 til VisitDenmark med henblik på at styrke markedsføringen af danske kyst- og naturområder i udlandet, herunder særligt i Tyskland.

Venstres turistordfører Hans Chr. Thoning, der valgt i Varde-kredsen glæder sig over aftalen:

- Jeg har i lang tid sagt, at dansk turisme har brug for bedre rammevilkår, da det er den eneste måde, vi kan forløse det vækstpotentiale, som branchen besidder. I lang tid har reglerne for hotelmoms stillet de danske hoteller dårligere i forhold til landene omkring os. Derfor er det positivt, at vi nu har landet en aftale, der forbedrer turisterhvervets konkurrenceevne, siger Hans Chr. Thoning.

00:17 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden