Bor 30 meter fra motorvejen: Første nattesøvn bag støjhegn

Onsdag aften gik de første naboer til motorvej E45 ved Bramdrupdam i seng i ly af støjskærme.

Mon ikke natteroen er blevet nydt ekstra meget hos beboerne i det første hus, der onsdag sagde farvel til udsigten til motorvejen 30 meter fra vinduerne - og goddag til seks meter høje skærme, der mindsker støjen fra trafikken på E45 ved Bramdrupdam.

Hver dag passerer 75.000 biler og lastvogne motorvejen forbi Bramdrupdam ved Kolding, hvor borgerne i årevis har følt sig voldsomt generet af støj fra vejen.

Den seneste måned har arbejdet med at stille støjskærme op været i gang. 360 fundamenter til skærmene er banket ned i jorden, inden de første skærme onsdag kom på plads ved en ejendom i den nordligste ende af området.

I løbet af de næste dage vil huset, der ligger bare 30 meter fra motorvejen, være helt afskærmet fra Sønderjyske Motorvej.

TV SYD har flere gange været i kontakt med husets beboere, som ikke ønsker at lade sig interviewe. Beboerne har dog givet tilladelse til, at TV SYD må tage billeder i deres have.

Inden jul håber Vejdirektoratet og entrepenøren, at alle huse på strækningen er kommet i læ bag den nye støjskærm.

Støjskærme ved Bramdrupdam

Vejdirektoratet og Kolding Kommune anlægger en støjskærm ved boligområdet ved Bramdrupdam i Kolding. Formålet er at reducere støjgenerne fra Sønderjyske Motorvej.    
 
Projektet består af en seks meter høj støjskærm på en cirka 1.500 meter lang strækning mellem Egtvedvej og Vejlevej langs den sydlige side af Sønderjyske Motorvej.   
 
Samme støjskærm sættes op på cirka 550 meter langs tilkørselsrampen fra Vejlevej til den eksisterende støjvold i øst.

 

Projektet koster 47 millioner kroner, hvoraf Kolding Kommune bidrager med 20 millioner kroner.​​​​​​