TV der bevæger dig

Forældre stævner kommune

Tre forældrepar har krævet 150.000 kr. af kommunen i sagen om Esbjerg-manden.

Tre forældrepar stævner Esbjerg Kommune for at have svigtet deres børn. Sagen følges tæt af Rebild-advokat.

Forældre til tre misbrugte børn i den såkaldte Esbjerg-sag har stævnet kommunen for at have svigtet børnene. Forældrene kræver 50.000 kroner af kommunen til hver af de tre piger, der blev ofre i en stor misbrugssag, hvor en mand sidste år blev dømt for voldtægter, trusler og groft seksuelt misbrug af otte børn helt ned til seks års alderen.

Principiel sag

Esbjergs borgmester oplyser, at kommunen har modtaget stævningen og vil nu nærlæse den i tæt samarbejde med KL. Det vil nemlig være første gang, at en kommune bliver stævnet i sådan en sag.

- Det er en meget principiel sag, siger borgmester Johnny Søtrup (V) til DR's nyhedsmagasin om stævningen.

Følger sagen tæt

Sagen vil blive fulgt tæt af advokat Susan Sørensen, der repræsenterede den ældste og mest udsatte pige i sagen fra Rebild, hvor faren misbrugte familiens syv børn

Efter Rebildsagen var afsluttet ved retten, opgav de syv søskende at føre erstatningssag mod Rebild Kommune for ikke at have handlet i tide og dermed afværget deres fars voldsomme overgreb.

Børnene havde fået nok af retssager. Det var hårdt at komme igennem sagen, og derfor blev erstatningssagen mod kommunen parkeret.

Forventningen er, at hvis man griber ind over for Esbjerg, vil man måske også være tvunget til at gribe ind over for en række andre kommuner i Danmark.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden